Re: 軍艦行進曲

影視音樂版

軍艦行進曲

這首行進曲的作者 瀨戶口籐吉 為1903 — 1917 的 大日本帝國海軍 (這麼寫中國人要氣死了﹗)軍樂隊隊長。

1983 年當時的日本總理大臣 中曾根康弘 訪問美國時,因為他是當年 大日本帝國海軍﹙氣死驗無傷﹗﹚主計少佐(遜﹗)出身,所以美國海軍軍樂隊演奏此曲歡迎他,也引起了議論。

妙的是韓國以此曲作為反日歌曲﹔可能是改了歌詞吧﹗

更妙的是 緬甸 以此曲改歌詞之後,作為其國軍正式的進行曲,其國軍所屬的電視臺更以之作為早晨的開播曲。

Advertisements
This entry was posted in 與媒體對抗 air 討論區文章剪輯. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s